Nedima Filipovića 8, 71000 Sarajevo
033 650-333; 061 170-405
dr.vernes.begovic@gmail.com

Edukacija

Hitna kontracepcija

Hitna kontracepcija naziva se i postkoitalna kontracepcija, podrazumijeva upotrebu metode kontracepcije najčešće nakon nezaštićenog spolnog odnosa. “Tableta za dan poslije” najčešće predstavlja hitnu kontrcepciju.

Saznaj više+

Ishrana u trudnoći

Ishrana u trudnoći je vrlo važna za normalan razvoj djeteta kao i zdravlje trudnice. Pravilna ishrana u trudnoći ne podrazumijeva pravilo da “trudnica treba jesti za dvoje”, umjesto toga svaka trudnica treba pokušati da jede dva puta kvalitetniju vrstu hrane

Saznaj više+

Ultrazvuk u trudnoći

Ultrazvuk u trudnoći je potrebno obaviti više puta u toku trudnoće. Mnoge trudnice zanima šta tačno ginekolog analizira u toku ultrazvučnog pregleda trudnice.Prvi ultrazuk trudnice je jako važan jer ginekolog prilikom pregleda vidi da li se radi o trudnoći u maternici ili je riječ o izvanmateričnoj trudnoći

Saznaj više+

Menstruacija

Menstruacija je periodično pražnjenje krvi i tkiva (enometrija) iz maternice i vagine. Ona se javlja u menarhi prije ili početkom pune seksualne zrelosti.

Saznaj više+

Papa test

PAPA test predstavlja skrining pretragu u dijagnosticiranju prisustva abnormalnih stanica grlića ili vrata maternice. Sama procedura uzimanja uzorka je potpuno bezbolna i obavlja se u sklopu ginekološkog pregleda.

Saznaj više+

Ultrazvuk dojke

Ultrazvuk dojke ili ultrazvučni pregled dojki, predstavlja jako važnu pretragu u sklopu dijagnostike i liječenja bolesti dojki, a osobito u ranom otkrivanju raka dojke ili karcinoma dojke.

Saznaj više+